1994 2023

Ryggakuten i Borlänge, etablerad 1994, är en klinik specialiserad på undersökning och behandling av rygg-, nacke-, led- och muskelbesvär. På kliniken arbetar leg. naprapater som har en 5-årig utbildning inkl. praktiktjänstgöring samt är vidareutbildade i bl.a. idrottsskador, rehab, dropmanipulation, dry needling, fascial manipulation.

Vi utför ca 3000 behandlingar per år där varje behandling är unik. Hos oss får du snabbt hjälp och råd för dina besvär. Våra patienter består till stor del av privatpersoner och vi har även ett gott samarbete med flera större och mindre företag som tar ansvar för den anställdes hälsa.

Vi anlitas också av försäkringsbolag, idrottsföreningar och statliga förvaltningar. Klinikens strävan är att alltid förnya sig, att följa forskning samtidigt som vi inte släpper den långvariga traditionella erfarenheten. Till oss är alla välkomna: vuxna, barn, företag, idrottare – här finns gedigen kunskap och erfarenhet för att ta god hand om er!

Björn Almqvist Ryggakuten

Björn Almqvist

Klinikägare
Leg. Naprapat & Idrottslärare

Utbildning: GIH och Naprapathögskolan. Vidareutbildad inom Kiropraktik, Dropteknik, Fascial manipulation, Dry needling.

Gillar skidor telemark och längd. Forspaddlare och är ofta på gymmet. Intresserad av helheten i behandlingen, att få Dig hela vägen.  Tar sig gärna an ”svåra” fall.

Peter Thun Ryggakuten

Peter Thun

Manuell terapeut, Massör & Personlig tränare

Utbildning:  Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Axelssons massage. Vidareutbildad inom fysioterapi, rehabilitering och idrottsskador. Verksam i Italien många år som fysioterapeut och rehabansvarig på en idrottsskadeklinik.

Peter behandlar stelheter och smärta i hela din kropp och är extra intresserad av ryggproblem och idrottsskador. Fysisk aktivitet, stress och smärta har ofta ett samband och han behandlar utifrån din ambition, nivå och vad du behöver ha hjälp med.

På fritiden hittar du honom ofta i köket där han gärna lagar olika rätter från det soliga Italien.

Christer Vallgren, Ryggakuten

Christer Vallgren

Manuell terapeut, Massör & Personlig tränare

Utbildning: Certifierad Idrotts & friskvådsmassage Bosön. Kurser i anatomi och justeringsteknik. Idrottstränare, psykologi, kost och hälsa i prestationsmiljö.

Christer är en multisportande fembarns pappa som gått vidare som behandlare och kroppsterapeut.

Han masserar och justerar muskler och ryggrad. Vill alltid uppnå en förbättring av din totala hälsa och välmående. Christer är under ständig vidareutbildning och träning för att kunna ge Dig bästa möjliga behandling utifrån dina behov och förutsättningar.