Ryggakuten i Borlänge, etablerad 1994, är en klinik specialiserad på undersökning och behandling av rygg-, nacke-, led- och muskelbesvär. På kliniken arbetar leg. naprapater som har en 5-årig utbildning inkl. praktiktjänstgöring samt är vidareutbildade i bl.a. idrottsskador, rehab, dropmanipulation, dry needling, fascial manipulation.

Vi utför ca 3000 behandlingar per år där varje behandling är unik. Hos oss får du snabbt hjälp och råd för dina besvär. Våra patienter består till stor del av privatpersoner och vi har även ett gott samarbete med flera större och mindre företag som tar ansvar för den anställdes hälsa.

Vi anlitas också av försäkringsbolag, idrottsföreningar och statliga förvaltningar. Klinikens strävan är att alltid förnya sig, att följa forskning samtidigt som vi inte släpper den långvariga traditionella erfarenheten. Till oss är alla välkomna: vuxna, barn, företag, idrottare – här finns gedigen kunskap och erfarenhet för att ta god hand om er!

Jens Söderström

Legitimerad naprapat

Utbildning: Naprapathögskolan. Vidareutbildad inom Akupunktur, Dry needling, och Manipulationstekniker.

Jens behandlar smärta i hela din kropp och tycker det är extra kul med ländrygg och nacke. Din smärta, fysiska aktivitet och sinne hänger ofta ihop och han möter dig på din nivå utifrån vad du behöver och vill ha hjälp med. På fritiden ägnar han sig åt terränglöpning eller svänger sina lurviga på någon av länets dansbanor.

Deniz Bulut

Naprapat
Personlig tränare

Utbildning: Naprapathögskolan.

Har en bakgrund som aktiv inom brottning och fotboll. Han behandlar allt och har ett speciellt intresse för idrottsskador, ryggskott och huvudvärksproblem. Målet är alltid att förbättra rörlighet, funktion och minska smärta. 

Björn Almqvist

Klinikägare
Legitimerad naprapat
Idrottslärare

Utbildning: GIH och Naprapathögskolan. Vidareutbildad inom Kiropraktik, Dropteknik, Fascial manipulation, Dry needling.

Gillar skidor telemark och längd. Forspaddlare och är ofta på gymmet. Intresserad av helheten i behandlingen, att få Dig hela vägen.  Tar sig gärna an ”svåra” fall.

Jonathan Jiggins

Legitimerad Naprapat
Certifierad massageterapeut

Utbildning: Naprapathögskolan.

Jonathan har ett stort intresse för hälsa och idrott och har tidigare varit aktiv inom både boxning och fotboll. Han behandlar nacke, bröstrygg, ländrygg, leder, muskler och idrottsskador. Här läggs fokus på smärtlindring och att återställa funktionen i kroppen. Tillsammans kommer ni åstadkomma snabba effektiva resultat.