1994 2020

Ryggakuten i Borlänge, etablerad 1994, är en klinik specialiserad på undersökning och behandling av rygg-, nacke-, led- och muskelbesvär. På kliniken arbetar leg. naprapater som har en 5-årig utbildning inkl. praktiktjänstgöring samt är vidareutbildade i bl.a. idrottsskador, rehab, dropmanipulation, dry needling, fascial manipulation.

Vi utför ca 3000 behandlingar per år där varje behandling är unik. Hos oss får du snabbt hjälp och råd för dina besvär. Våra patienter består till stor del av privatpersoner och vi har även ett gott samarbete med flera större och mindre företag som tar ansvar för den anställdes hälsa.

Vi anlitas också av försäkringsbolag, idrottsföreningar och statliga förvaltningar. Klinikens strävan är att alltid förnya sig, att följa forskning samtidigt som vi inte släpper den långvariga traditionella erfarenheten. Till oss är alla välkomna: vuxna, barn, företag, idrottare – här finns gedigen kunskap och erfarenhet för att ta god hand om er!

Björn Almqvist Ryggakuten

Björn Almqvist

Klinikägare
Leg. Naprapat & Idrottslärare

Utbildning: GIH och Naprapathögskolan. Vidareutbildad inom Kiropraktik, Dropteknik, Fascial manipulation, Dry needling.

Gillar skidor telemark och längd. Forspaddlare och är ofta på gymmet. Intresserad av helheten i behandlingen, att få Dig hela vägen.  Tar sig gärna an ”svåra” fall.

Deniz Bulut Ryggakuten

Deniz Bulut

Naprapat & Personlig tränare

Utbildning: Naprapathögskolan.

Har en bakgrund som aktiv inom brottning och fotboll. Han behandlar allt och har ett speciellt intresse för idrottsskador, ryggskott och huvudvärksproblem. Målet är alltid att förbättra rörlighet, funktion och minska smärta. 

Jonathan Jiggins Ryggakuten

Jonathan Jiggins

Leg. Naprapat & Cert. Massageterapeut

Utbildning: Naprapathögskolan.

Jonathan har ett stort intresse för hälsa och idrott och har tidigare varit aktiv inom både boxning och fotboll. Han behandlar nacke, bröstrygg, ländrygg, leder, muskler och idrottsskador. Här läggs fokus på smärtlindring och att återställa funktionen i kroppen. Tillsammans kommer ni åstadkomma snabba effektiva resultat.

Peter Thun Ryggakuten

Peter Thun

Massör, Manuell terapeut & Personlig tränare

Utbildning: Axelsons samt Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Vidareutbildad inom fysioterapi, rehabilitering och idrottsskador. Verksam i Italien många år som fysioterapeut och rehabansvarig på en idrottsskadeklinik.

Peter behandlar stelheter och smärta i hela din kropp och är extra intresserad av ryggproblem och idrottsskador. Fysisk aktivitet, stress och smärta har ofta ett samband och han behandlar utifrån din ambition, nivå och vad du behöver ha hjälp med.

På fritiden  hittar du honom  ofta i köket där han gärna lagar olika rätter från det soliga Italien.