1994 2023

Ryggakuten i Borlänge, etablerad 1994, är en klinik specialiserad på undersökning och behandling av rygg-, nacke-, led- och muskelbesvär. På kliniken arbetar leg. naprapater som har en 5-årig utbildning inkl. praktiktjänstgöring samt är vidareutbildade i bl.a. idrottsskador, rehab, dropmanipulation, dry needling, fascial manipulation.

Vi utför ca 3000 behandlingar per år där varje behandling är unik. Hos oss får du snabbt hjälp och råd för dina besvär. Våra patienter består till stor del av privatpersoner och vi har även ett gott samarbete med flera större och mindre företag som tar ansvar för den anställdes hälsa.

Vi anlitas också av försäkringsbolag, idrottsföreningar och statliga förvaltningar. Klinikens strävan är att alltid förnya sig, att följa forskning samtidigt som vi inte släpper den långvariga traditionella erfarenheten. Till oss är alla välkomna: vuxna, barn, företag, idrottare – här finns gedigen kunskap och erfarenhet för att ta god hand om er!

Björn Almqvist Ryggakuten

Björn Almqvist

Klinikägare
Leg. Naprapat & Idrottslärare

Utbildning: GIH och Naprapathögskolan. Vidareutbildad inom Kiropraktik, Dropteknik, Fascial manipulation, Dry needling.

Gillar skidor telemark och längd. Forspaddlare och är ofta på gymmet. Intresserad av helheten i behandlingen, att få Dig hela vägen.  Tar sig gärna an ”svåra” fall.

Deniz Bulut Ryggakuten

Deniz Bulut

Naprapat & Personlig tränare

Utbildning: Naprapathögskolan.

Har en bakgrund som aktiv inom brottning och fotboll. Han behandlar allt och har ett speciellt intresse för idrottsskador, ryggskott och huvudvärksproblem. Målet är alltid att förbättra rörlighet, funktion och minska smärta. 

Peter Thun Ryggakuten

Peter Thun

Manuell terapeut, Massör & Personlig tränare

Utbildning:  Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Axelssons massage. Vidareutbildad inom fysioterapi, rehabilitering och idrottsskador. Verksam i Italien många år som fysioterapeut och rehabansvarig på en idrottsskadeklinik.

Peter behandlar stelheter och smärta i hela din kropp och är extra intresserad av ryggproblem och idrottsskador. Fysisk aktivitet, stress och smärta har ofta ett samband och han behandlar utifrån din ambition, nivå och vad du behöver ha hjälp med.

På fritiden hittar du honom ofta i köket där han gärna lagar olika rätter från det soliga Italien.

Martin Cronholm

Leg. Massageperapeut & Specialist Ultraljudsdiagnostik

Utbildning: Naprapathögskolan. Kurser och vidareutbildning i Ultraljudsdiagnostik.

Martin är naprapat med specialisering i muskuloskeletal ultraljudsdiagnostik. Han är delägare och verksam vårdgivare i Ultraljudscentrum och arbetar som konsult på Ryggakuten. Martin har lång erfarenhet av ultraljudsdiagnostik och ultraljudsvägledda injektionsbehandlingar. Han har jobbat på flera privata mottagningar i Stockholm men har nyligen flyttat hem till Dalarna med sin familj.

Till Martin kan du komma för undersökningar av besvär och skador i höfter, axlar, armbågar, knän, händer och fötter. Kortisoninjektion, PHP görs på delegation av läkare. Frågor om undersökning eller behandling kan skickas till martin@ultraljudscentrum.se

Martin har ett stort idrottsintresse där klättring, is-och klippa samt skidåkning står högt i kurs.