Elektroterapi med laser-, stötvågs och Tecar-behandling

Vi har sedan länge haft ett fokus och bra rykte när det kommer till behandling av ryggproblem men nu utökar vi vår arsenal med elektroterapi! Därmed breddar vi vårt utbud av behandlingar och verktyg effektiva mot idrotts- och arbetsskador samt smärttillstånd i senor, muskler och leder.

Laserbehandling

High Power Laser HILT har en smärtstillande effekt som sätter in omgående minuter efter avslutad laserbehandling och varar upp till 72 timmar. Den minskar akut inflammation och leder till en snabb absorption av ödem och läkningsprocess av den skadade vävnaden.

I och med dessa effekter lämpar sig laserbehandlingen vid akuta besvär i muskel, senor, leder eller ex slemsäckar som fristående behandling. Den kan även användas som kombinationsbehandling med stötvågsbehandling för bättre effekt vid subakuta (över 6 veckor) eller långvariga besvär.

Stötvågsbehandling

 Shock Wave Therapy är en mycket effektiv behandlingsmetod för skador och besvär i senor och muskelfästen. Behandlingen bidrar till att en läkningsprocess sätter igång genom att öka blodgenomströmning, vävnadsåterbyggnad och den metaboliska aktiviteten i cellen. Samtidigt som detta pågår bryter stötvågorna ner förkalkningar och ärrvävnad i senor och muskelfästen, vilket ofta är den underliggande orsaken till många kroniska besvär.

Tecar diatermibehandling

Tecar ger ett djupverkande elektromagnetiskt kraftfält som påskyndar kroppens naturliga läkningsprocess i muskler, fascia, brosk och ben. Den är väldigt effektiv på idrottsskador och efter operationer. Behandlingen är smärtfri och tar ca 10–15 min.

Tecar terapi kan behandla många områden: Svullnader och ödem, muskelskador som bristningar, sträckningar och triggerpunkter. Senor och ledband som t.ex. hälseneproblem eller tennisarm. Knäskador, fotleder, artros och stukningar. Den lämpar sig även bra för rygg- och ledproblem.

Vad är elektrobehandling bra för?

Den forskning som är gjord idag visar mycket goda resultat vid behandling av muskel och senbesvär som: axelsmärta, kalkaxel, tennis eller golfarmbåge, ljumskfästessmärta, höftsmärta Trochanterit, hopparknä, hälsporre, benhinne- eller hälseneinflammation.

Hur går behandlingen till?

På Ryggakuten kommer den manuella naprapatbehandlingen i första hand. Men laser- eller stötvågsbehandling och diatermi är mycket bra komplement för både skador från idrottande som problem uppkomna i arbetslivet. 

Vi börjar alltid med att undersöka för att ställa rätt diagnos och behandlar därefter problemet med lämplig applikation(er). Behandlingen i sig tar 10–15 minuter och normalt är att få 5-7 behandlingar med ca en veckas mellanrum för bästa resultat. 

Elektroterapi med laser/stötvåg/diatermi (20 min) 480 kr

Paketpris 2050 kr: 5 behandlingar Laser/stötvåg/diatermi (20 min) som betalas på plats vid första besöket.